ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΚΑΙ ΤΗΛ/ΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΗΣ ΔΕΗ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΚΑΙΗΣ ΜΕΤΑΒΑΣΗΣ ΤΩΝ ΛΙΓΝΙΤΙΚΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ – ΣΤΗ Δ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΚΑΙ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΗΣ ΔΕΗ
Διαπιστώνω ότι για πρώτη φορά υπάρχει ένα πλαίσιο. Βουλευτές, κόμματα και τοπική κοινωνία μπορούν να πάρουν θέση. Η κυβέρνηση, το σημερινό πλαίσιο που παρουσίασε, θα το εξειδικεύσει περαιτέρω με νομοθετικές παρεμβάσεις και υπουργικές αποφάσεις ώστε να υλοποιηθεί.
Πόσο ο νέος αναπτυξιακός νόμος θα συνδυάσει όλα τα μέτρα που συζητάμε με το πρόγραμμα δίκαιης μετάβασης. Ήδη οι ΚΑΔ του νέου αναπτυξιακού διαμορφώνονται. Σε ποιο επίπεδο είναι η συζήτηση του συντονιστή και του υπουργού με το υπουργείο ανάπτυξης ώστε όλα αυτά που λέμε για τα κίνητρα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων να πάρουν σάρκα και οστά με τον νέο αναπτυξιακό νόμο;
Πόσο είναι διατιθεμένη η ΔΕΗ το σχεδιασμό της για τις ψηφιακές και τηλεφωνικές υπηρεσίες να τον κάνει στη Δυτική Μακεδονία; Επειδή ακούω ότι θα τον κάνει στην Αττική προτείνω να αναθεωρήσει. Το κέντρο να γίνει στη Δυτική Μακεδονία και σε πρώτη φάση μπορεί να συμπεριλάβει 300 εργαζόμενους οι οποίοι παρότι είναι κοντά στη συνταξιοδότηση δεν μπορούν να συμμετέχουν στην εθελούσια έξοδο. Είναι δράση που μπορεί άμεσα να ενεργοποιηθεί. Προς τη σωστή κατεύθυνση είναι η απόφαση της ΔΕΗ να δώσει στις τοπικές κοινωνίες το 5% από τα μεγάλα φωτοβολταϊκά πάρκα της περιοχής.
Παρέμβασή μου στην Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου στη συζήτηση για το σχέδιο δίκαιης αναπτυξιακής μετάβασης των λιγνιτικών περιοχών.