ΣΤΗΝ ΠΑΕ ΑΠΟΛΛΩΝ 1926 ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΠΑΡΑΠΛΗΓΙΚΩΝ

Σε εκδηλώσεις της ΠΑΕ Απόλλων 1926 και του Πανελλήνιου Συλλόγου Παραπληγικών (Παράρτημα Μακεδονίας – Θράκης), παραβρέθηκε χθες ο πρώην Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και υποψήφιος βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης με τη Νέα Δημοκρατία, Στράτος Σιμόπουλος.
Στην εκδήλωση της ΠΑΕ Απόλλων 1926, η οποία έγινε στο Θεατράκι της Χηλής, ο Πρόεδρος της ΠΑΕ, Βασίλης Ανατολίτης, παρουσία του διοικητικού συμβουλίου, της  αντρικής ομάδας, της ομάδας νέων και περίπου 300 παιδιών από τις ακαδημίες, αναφέρθηκε στη συνεισφορά του κ. Σιμόπουλου στην ιστορική ομάδα της Καλαμαριάς. Έτσι, όπως υπογράμμισε ο κ. Ανατολίτης, ο κ. Σιμόπουλος είναι στο πλευρό της ΠΑΕ Απόλλων1926 και βοηθά στην εξεύρεση χορηγιών και στην ανάταση των οικονομικών της.
Στην εκδήλωση του Πανελλήνιου Συλλόγου Παραπληγικών, ο κ. Σιμόπουλος αναφέρθηκε στα βήματα που έχουν γίνει και που εξακολουθούν να γίνονται, σχετικά με την προσβασιμότητα των υποδομών.
Διαβεβαίωσε ότι το μετρό της Θεσσαλονίκης θα είναι προσβάσιμο και φιλικό στα άτομα με αναπηρία. Ο υποψήφιος βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης με τη Νέα Δημοκρατία, υπογράμμισε επίσης ότι σημαντικά αναβαθμισμένος είναι ο σχεδιασμός των σχολικών υποδομών για τα άτομα με αναπηρίες, ο οποίος γίνεται πλέον με βάση το είδος της αναπηρίας του μαθητικού δυναμικού. Έτσι, οι σχολικές υποδομές προσαρμόζονται ανάλογα με τις ανάγκες των μαθητών. Επιπλέον, προσβάσιμες είναι σχεδόν όλες οι σχεδιαζόμενες δημόσιες κτιριακές υποδομές.
«Κάναμε πολλά, αλλά χρειάζονται περισσότερα για τους ανθρώπους με αναπηρίες. Τα προσβάσιμα κτίρια παραμένουν λίγα και αυτό πρέπει να αλλάξει. Απαιτείται όμως προσπάθεια, επιμονή και υπομονή», υπογράμμισε ο κ. Σιμόπουλος.