-Μιλήστεμου λίγο για εσάς. Δώστε μου ένα περίγραμμα του βιογραφικού σας
«Γεννήθηκαστη Θεσσαλονίκη το 1959. Γονείς μου είναι ο Γιώργος Σιμόπουλος (έμπορος) και ηΔέσπονα Σιμοπούλου (οικιακά). Μετά τα μαθητικά μου χρόνια στο 58ο δημοτικόσχολείο και το 4ο γυμνάσιο αρρένων, φοίτησα στη σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικώντης Πολυτεχνικής Σχολής του Α.Π.Θ. Από το 1985, μετά την εκπλήρωση τωνστρατιωτικών μου υποχρεώσεων, ασκώ το επάγγελμα του μηχανικού, ως συνιδρυτήςτεχνικής εταιρείας, η οποία δραστηριοποιείται στην κατασκευή ιδιωτικών έργωνστην Ελλάδα και τις Βαλκανικές χώρες. Είμαι, μεταξύ άλλων, μέλος του ΤΕΕ, τουΣυνδέσμου Εργοληπτών Δημοσίων Έργων Θεσσαλονίκης, του ΕΒΕΘ, του Ελληνοαμερικανικούκαι του Ελληνοσερβικού Επιμελητηρίου, της Ελληνικής Εταιρείας ΔιοίκησηςΕπιχειρήσεων και της Ιωνικής Εστίας. Ακόμη διετέλεσα αντιπρόεδρος του ΣυλλόγουΜηχανολόγων-Ηλεκτρολόγων Βορείου Ελλάδος και μέλος του ΔΣ του ΣΒΒΕ. Επίσηςυπήρξα για μια δεκαετία ποδοσφαιριστής του Τρίτων Βόλβης και θήτευσα ωςαντιπρόεδρος των αθλητικών σωματείων ΠΑΟΔ και Μακεδονικός.
Είμαιεκλεγμένο μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ. και διετέλεσα αναπληρωτήςγραμματέας Παραγωγικών Τομέων. Είμαι παντρεμένος με τη φαρμακοποιό Ρουμπίνη Παπανικοπούλου και έχω ένα γιο, τον Γιώργο, που σπουδάζει Πολιτικέςεπιστήμες».
-Ποιος λόγοςσας ώθησε να είστε υποψήφιος βουλευτής σε μια περίοδο πλήρους απαξίωσης τουπολιτικού συστήματος;
«Επί τριάνταχρόνια δραστηριοποιούμαι στον ιδιωτικό τομέα ως μηχανικός. Γνωρίζω πολύ καλά ταθέματα που αφορούν στις κατασκευές και την αγορά. Θεωρώ, λοιπόν, κύριεΡαφτόπουλε, ότι βρίσκομαι σε μια ηλικία στην οποία μπορώ να μεταφράσω αυτήν τηνεμπειρία σε πολιτική δράση. Για αυτό το λόγο επέλεξα να είμαι υποψήφιοςβουλευτής της Ν.Δ. στην Α΄ Θεσσαλονίκης, αντί να ασχολούμαι αποκλειστικά με τηνεπιχείρηση και την οικογένεια μου, παρακολουθώντας τις εξελίξεις από απόστασηκαι κριτικάροντας εκ του ασφαλούς».
-Τιπροσδοκάτε από τον εαυτό σας εάν εκλεγείτε και τι πρέπει να προσδοκούν οιΘεσσαλονικείς από εσάς;
«Συνδυάζονταςτις ιδιότητες του μηχανικού και του πολιτικού, δεν ταυτίστηκα ποτέ όλα αυτά ταχρόνια με όσους ασκούν κριτική δίχως να μετρούν το αύριο, το δια ταύτα. Αυτή,λόγω χαρακτήρα, είναι και η αγωνία μου. Να συμβάλλω μέσα από την πολιτικήενασχόληση στο σχεδιασμό της επόμενης ημέρας με παρεμβάσεις, προτάσεις, θέσειςκαι δράσεις».
-Ποια είναικατά τη γνώμη σας τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Θεσσαλονίκησήμερα και τι προτείνετε για την αντιμετώπισή τους;
«Θεωρώ ότιτο μεγαλύτερο πρόβλημα της Θεσσαλονίκης είναι το υψηλό ποσοστό ανεργίας τοοποίο, σύμφωνα με στοιχεία του περασμένου Νοεμβρίου, κυμαίνεται στο 30%.Επιπλέον, σε ένα ευρύτερο επίπεδο, η συνεχής αντιπαράθεση θεσμικών και μηπαραγόντων της πόλης για τα αναπτυξιακά της έργα κακό μόνο μπορεί να κάνει καιεπιτέλους πρέπει όλοι να συμφωνήσουμε ότι θα σταματήσουμε να αλλάζουμεσχεδιασμό σε δρομολογημένα έργα. Ερχόμενος τώρα σε ένα επίπεδο με περισσότεροσυγκεκριμένες προτάσεις, πιστεύω ότι σε περιόδους κρίσης αυτές πρέπει ναπαίρνουν υπόψη πάντα το κόστος. Τέτοιες, κατά τη γνώμη μου, προτάσεις μπορεί ναείναι η θεσμοθέτηση της χωροθέτησης των δράσεων της Ζώνης Καινοτομίας, ηπροσέλκυση νέων γραμμών πλοίων στον ΟΛΘ, η άμεση κατάθεση ενός σύγχρονου νόμουπου θα διέπει τις λειτουργίες των ΒΙ.ΠΕ. Τέλος η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκηςαποτελεί μια κορυφή αυτού που ονομάζω αναπτυξιακό πεντάγωνο Θεσσαλονίκης, μετις υπόλοιπες τέσσερις να καταλαμβάνουν η Ζώνη Καινοτομίας, τα Πανεπιστήμια, οΟργανισμός Λιμένος και ο Τουρισμός».
-Τι γνώμηέχετε για τους λαθρομετανάστες και πως μπορεί να λυθεί το πρόβλημα πουδημιουργείται με αυτούς;
«Η κυβέρνησητου ΠΑΣΟΚ, με το νόμο Ραγκούση, κατέστησε την Ελλάδα πόλο έλξης για τουςμετανάστες. Η Ν.Δ. θεωρεί το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης εξίσου σημαντικόμε αυτό της οικονομίας. Για αυτό και ως κυβέρνηση προτίθεται να προβεί σεορισμένες κινήσεις όπως η κατάργηση του παραπάνω νόμου, η πάταξη τουπαραεμπορίου που οδηγεί στο κλείσιμο χιλιάδες επιχειρήσεις, η λήψη μέτρων κατάτης μαύρης εργασίας παράνομων μεταναστών σε επιχειρήσεις, η δημιουργία κέντρωνπαραμονής λαθρομεταναστών την κατασκευή των οποίων ξεκίνησε η ΝΔ και ηαυστηρότερη νομοθεσία στην εκμίσθωση κατοικίας και επαγγελματικού χώρου σεπαράνομους αλλοδαπούς».
-Εάν η ΝΕΑΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ δεν αποκτήσει αυτοδυναμία, θα υπάρξει συνεργασία με άλλα κόμματα ηθα ξαναέχουμε εκλογές;
«Εκείνο πουπρέπει να γίνει σαφές είναι ότι το βράδυ των εκλογών πρέπει να υπάρξει νικητής.Είναι αναγκαία προϋπόθεση για τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις που θα τολμήσουμε.Όσον αφορά στο ερώτημά σας, για να μη θεωρήσετε ότι υπεκφεύγω, ο ΑντώνηςΣαμαράς έχει ξεκαθαρίσει ότι στην περίπτωση μη αυτοδυναμίας, το πιθανότεροείναι η εκ νέου προσφυγή στις κάλπες. Όχι ως επιλογή τ